Хем хубаво, хем евтино...?

Хем хубаво, хем евтино...?

Почивка в Гърция. Гърция. Гърция - почивка. На почивка в Гърция. Халкидики - Гърция. Гърция - Халкидики. Халкидики е страхотно място за лятната ваканция и почивка в Гърция, но напоследък почивката там става по-скъпа от други места в Гърция. Например през лятото едно студио в хотел на морето е 90 евро без закуска. Отделно ресторантите качват цените. Сигурно има и други места като Тасос  - Гърция или Кавала - Гърция, където хубаво и евтино се предлагат заедно.

Ето нещо по-конкретно. Каламици Гърция е най-южната точка на втория ръкав Ситония на Халкидическия полуостров. Заливът е подходящ за плаж дори през май и края на септември, тъй като това е най-слънчевото място. Разбира се, през май морската вода е студена, но има хора, които се къпят. Плажната ивица е огромна със златен ситен пясък. Има живописно малко островче, което е на 50-100 метра от брега, до което можете да плувате. На брега имя няколко хотелчета и къщи, където може да се настаните.Страхотно местенце и за нудисти..

От двете страни на залива на Каламици има скали, където са скрити много плажчета с великолепен пясък. Вляво дори има направени конструкции като за барбекю, бар или нещо подобно, които можете да ползвате. Там е подходящо за нудисти. На брега има много приятни ресторантчета и кафенета. Вдясно от основния плаж е къмпинг Каламици. Там разкошният плаж е само за хора, които ползват къмпинга.

Вурвуру се слави като мястото с карибско синьо море. Гърците често казват, че ако искате да сте на море с всички качества на езеро, Вурвуру е вашето място. То е разположено в източната част на Ситония (Халкидики). Селцето е изключително подходящо за семейства с деца. Освен изключителния цвят на морето, другото неповторимо нещо са овалните скални форми около брега, които поразително наподобяват Сейшелските острови.
Вурвуру е разположено по протежението на брега. Има много хотели и къщи с нескъпи стаи – 35 евро през юни и 60 евро на стая през август. Девет островчета са разположени вблизост до Вурвуру, до тях може да си направите екскурзии с лодка под наем. Наблизо е друго много красиво селце – Кариди.