Как избрах грешната автошкола и какво научих от това?

Разкриване на митовете: Как да разпознаете евтина автошкола, срещу която стои скъп шофьорски курс?

Историята на една 32 годишна жена избрала опасния път на евтини шофьорски курс за 690 лева

Моята сага за един примамлив шофьорски курс Пиша тази статия с цел да Ви предпазя от това което ми се случи. Март месец 2022г реших да запиша шофьорски курс. Като всички отворих гугъл и започнах да си търся къде мога да изкарам шофьорски курс. Това което ми направи впечатление, че в различните фирми цената варираше драстично. Имаше места с курс 1200 без таксите за изпитите по теория и практика пред ДАИ(които са около 150тина лева) и места на които курса е около 900 с таксите и даже места където курса е и по-евтин. Тъй като имам малко детенце и не ми се щеше да давам много пари направих грешката да се запиша на мястото с най-ниска цена а именно 690лв без таксите(няма да казвам мястото то не е важно тъй като не искам да обидя някого). Записах се на курса дадох парите и сагата започна.

 1. Не се ориентирайте само по цената.

  "Тъй като имам малко детенце и не ми се щеше да давам много пари направих грешката да се запиша на мястото с най-ниска цена а именно 690лв без таксите."

 2. Прочетете мненията и коментарите за автошколата.

  "Правейки това освен пари, ще си спестите и времето което аз пропилях и всички несгоди които ми се наложи да преживея."

 3. Проверете какво включва курсът.

  "Имаше места с курс 1200 без таксите за изпитите по теория и практика пред ДАИ(които са около 150тина лева) и места на които курса е около 900 с таксите."

 4. Уверете се, че инструкторите са търпеливи и професионални.

  "С времето търпението на инструктора се поизчерпа и той започна да говори на висок тон и да казва, че му е писнало от некадърници като мен."

 5. Проверете какъв е методът на обучение.

  "Това което ми сподели инструктора, е че в тяхната школа се работи по система и се започва с полигон и нещата се случват плавно а не направо в движението."

 6. Уточнете колко често ще карате.

  "След това инструктора уж се разболя и започнахме да караме по веднъж на две седмици."

 7. Проверете условията на автомобилите.

  "Освен шофьорските умения които усвоих за няколко пъти най-голямо впечатление ми направи желанието за работа в тази школа, отношението, умението да предразположат човека, чистите и спретнати автомобили."

 8. Уверете се, че ще научите всички необходими умения.

  "На изпита също така ме накараха да паркирам успоредно(нещо което никога не бях правила)."

 9. Проверете продължителността на курса.

  "Също така ми сподели че ако курсиста е сериозен с ученето и изкара листовките веднага след теорията, курса при тях се взимал за месец и малко най-много два(а не както при мен за 7м)."

 10. Слушайте препоръките на приятели и познати.

"Споделяйки с приятелки в парка докато се разхождаме с децата едната ми препоръча да отида при нейния инструктор."