Вино при високо кръвно

Френски изследователи наричат виното „кръвта на живота”. Според редицата изследвания, които те правят виното намалява рисковете за здравето, свързани с високо кръвно налягане. Проучванията установяват, че хората, които консумират редовно и по малко вино, са застраховони в по голяма степен.

Освен ако не сте живели в пещера през последните 50 години, то навярно сте запознати с негативите, които ще се стоварят върху вас при редовната употреба на алкохол. Дори и в малки количества алкохолът убива мозъчните клетки и може да предизвика редица здравословни проблеми.

Оказва се, че това не се отнася на 100 процента за червеното вино. Има изписани многобройни доклади, които обясняват ползите от пиенето му и то особено за сърдечно-съдовата система и кръвното налягане.

Заключенията от всички проучвания и изследвания са единодушни. Червеното вино е лечебна напитка, която може да забави процеса на стареене, да помогне на тялото да се противопоставя на раковите клетки, да намали кръвното налягане, да поддържа имунната система, а не да я потиска като другите алкохолни напитки и има антибактериално действие. С други думи ползите далеч надхвърлят негативите.

Червеното вино разширява кръвоносните съдове, като намалява вероятността те да се увредят. Доказано е също, че консумацията му спомага за увеличаване на добрия холестерол за сметка на лошия. Това е много положителна черта на виното, дори и резултатите да са минимални.

Учените, които работят в тази област твърдят, че червеното вино е естествен антиоксидант, който помага за намаляване на плака по стените на кръвоносните съдове и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

 

То променя нивата на липидите в кръвта, което пък намалява риска от коронарни сърдечни заболявания. Полифенолите съдържащи се в червеното вино са естествен антиоксидант и понижават нивото на окислените липиди.

Ресвератролът е друга съществена съставка на червеното вино. Той е мощен антиоксидант и намалява лепливостта на кръвните тромбоцити, като помага на кръвоносните съдове да останат гъвкави и отворени.

Всички знаем, че виното има успокояващо действие т.е. можем да го ползваме за анти-стреслекарство. Една чаша вино отпуска мускулите на тялото, повдига настроението и както се оказа предпазва здравето ви.