»ндрише при високо кръвно

»ндрише при високо кръвно

¬ индришето се съдържа етерично масло, което помага при много здравословни проблеми – ефикасно е при болести на нервната система, гинекологични забол€вани€, ревматизъм и артрит, кожни болести и др.

≈теричното масло и листата на растението разшир€ват кръвоносните съдове, помагат на храносмилателни€ процес, имат антисептично действие.

¬ българската народна медицина билката се използва най-вече при диабет, сърдечни проблеми и високо кръвно нал€гане. –астението е известно и като помощник за премахване на упоритата кашлица.

јко страдате от високо кръвно нал€гане, направете си следната рецепта с индрише:

 • Ќеобходими са ви пет листа от индрише. —лагате ги в съд с 800 мл вода и остав€те на котлона, след като сместа заври, намал€вате и изчаквате, докато сместа остане 500 мл. —лед това тр€бва да прецедите отварата и да пиете от не€ три пъти на ден.
 • ’убаво е да € приемате около 20 минути преди храна. »зползвайте тази отвара в продължение на един месец, а после направете почивкаотново за един месец. јко е необходимо, повторете лечението.

   

  ѕреди да направите рецептата, обаче, необходимо е да посетите специалист, който да ви каже как да лекувате хипертони€та си. Ѕилките също могат да бъдат опасни, ако не се приемат правилно, затова се доверете на фитотерапевт.

  ƒруг ефикасен начин за намал€ване на кръвното нал€гане помага и при диабетно състо€ние. ƒостатъчно е да се из€ждат по две-три свежи листа от индрише. » при тази рецепта се препоръчва билката да се консумира преди храна – около половин час преди да седнете на трапезата.

  ѕоследната ни рецепта включва повече продукти:

  - Ќаправете си смес с 500 г пчелен мед, по 20 свежи листа от обикновен здравец и индрише(от него се слагат листата с дръжките).  ъм т€х добав€те счукани в дървено хаванче 100 г орехи и 20 €дки от сладък бадем.

  –азбърквате добре и слагате четири лимона, които предварително сте смлели с машинка за месо или с блендер.

  Ћимоните се слагат заедно с кората, но без семки. Ќакра€ към сместа се слагат по 12 г тинктура от глог и валериан, както и 1 с.л. канела на прах. ќт тази смес се из€жда по 1 с.л. три пъти на ден двадесет минути преди храна.
»збрани сайтове преди

Ќови интернет страници преди

 • Ekskurzii .Biz - ѕочивка и ≈кскурзии 20 от най-често задаваните въпроси за «анзибар