Красив дом

Полезно за моят красив дом


Красив дом DIY

Красив дом DIY

Имате ли стари неща и ненужни боклуци в дома си? 

Определено всяко  едно домакинство, неволно събира, абсолютно ненужни вещи! Но не на всички тях мястото им е в боклука... Домът ни определено може да придобие друг облик, именнно от точно тези боклуци. А как ще сътворите идеята...? Оставяме на въображението ви. Ето и от нас няколко идеи за красив дом от ненужни вещи.

Модата „Направи си сам“ декорация или полезни домакински вещи не е само за икономичните, отдадени на екологията и рециклирането, но и за творческите натури, в чийто глави се въртят хиляди идеи, а ръцете ги сърбят за работа.


Направи си сам - DIY

  
Уютен дом-DIY

Уютен дом

Нашите 6 за уютен дом:

Домът е пристанът след предизвикателствата на деня. За това направете го по-уютен и удобен:
Ако имате камина или печка на дърва, увийте шишарки или канелени пръчки във вестник и хвърлете в огъня за вълшебен аромат. 


Рошав/ дебел килим веднага създава усещане за уют в дома. Недостатъкът е, че се чисти по-трудно, но определено си струва. За още по-„меко“ усещане, сложете плюшени възглавнички по дивани и фотьойли. 


Във всеки истински уютен дом храната се готви на бавен огън. Извадете глинения гювеч от дъното на шкафа и започнете с подготовката на вечерята още преди обед.

Ароматът на кафе, домашни бисквити, кекс и баница винаги създават приятно усещане, че си вкъщи. 
Не забравяйте и големите пухкави хавлии в банята и тоалетната. 


Осветлението в една стая може да я промени значително, дори и всичко останало в нея да си е същото. Освен с полилей поиграйте със светлината в стаята с лунички, аплици или пък с настолни лампи. 


А кои са най-уютните цветове – топлите пастелни нюанси на червеното и кафявото. Заложете на тях при избор на цвят за големи елементи от интериора – стени, под, мебели и съчетайте с друг по-рязък цвят в декоративните акценти (вази, саксии, рамки на картини) за по-изразен индивидуален дух на всяка стая.

  
Окачени тавани

Окачени тавани

Видове окачени тавани - предимства и недостатъци

Първо- удобно

Второ - достъпно

Трето - красиво решение в съвременното строителство и интериор

 
 Различни видове аромати, както за дома и офиса така и за големи помещения и складове. гледай още » за продукти Ona www.gradinar.bg  

 
Опънати тавани

Опънати тавани

Какво е опънат таван?

 

Представлява - ПВЦ платно, опънато по стените на цялото помещение, с помощта на специални профили и харпун. Опъването става след предварително нагряване  на въздуха до температура от 60-65 градуса. Таванът придобива окончателен завършен вид след  като помещението изстине до обичайните температури.

Платната за опънати тавани са изработени от поливинилхлорид PVC . ПВЦ фолиото е с дебелина между о,15мм и 0,4 мм  и тежи между 170-350 грама на квадратен метър. Основно тяхно предимство от практична гледна точка е, че те са водонепромокаеми и не мухлясват.Платната се произвеждат по най -новите технологични формули за поливинилхлорид, не са токсични и не съдържат никакви вредни вещества, като етил, кадмий и др.  Обикновено фирмите производители им дават 10 години гаранция, но на практика, те са вечни. Технологично PVC филмът се произвежда във вид на руло, с ширина от 1,3м до към 3,2м . Именно това е едно от големите ограничения при монтажа, въпреки че платната могат да се снаждат чрез залепване , самият шев в последствие се вижда и не седи добре естетически. Естествено решения на проблема има и като че ли най-предпочитано и практично е разделянето или окрайчването на тавана с декоративни елементи от гипсокартон .

Профилите се монтират по-всички стени където опънатият таван завършва . Общо взето когато говорим за различни марки опънати тавани, основната разлика е не в платната а в профилите. При различните производители те са леко различни е се монтират по-малко по-специфичен начин . За да бъдат монтирани  технологично е необходимо около 3-4 см отстояние от основния таван ( това е при положение че няма вградено осветление).  Профилите на практика остават невидими, скрити над платното.След монтажа между профила и стената остава не голяма около 0,5см технологична фуга необходима за вкарването на харпуна .Тази фуга не е особен проблем тъй ,като  последствие се прикрива с декоративно гумено уплътнение.

Харпунът е огъващ се профил произведен от твърда пластмаса. Той се зашива по краищата на вече скроеното и готово платно специално по вашите размери. Посредством него ПВЦ фолиото се закрепя към профила, монтиран по стената или тавана.

Според визуалния ефект, могат да се обособят няколко вида опънати тавани, а именно:

 
  гледай още » за опънат таван www.clipso.bg  

 
БЛЯСКАВА КОСА С ДОМАШНИ МАСКИ

Жизнена и здрава коса ще имате, ако редувате го­тови козметични продук­ти с направени у дома…Жизнена и здрава коса ще имате, ако редувате го­тови козметични продук­ти с направени у дома…

ДЕТАЙЛИТЕ СЪЗДАВАТ УЮТ

Уютът в нашия дом зависи не само от неговото архитектурно решение, мебелите и тяхната подредба, но и от на пръв поглед...Уютът в нашия дом зависи не само от неговото архитектурно решение, мебелите и тяхната подредба, но и от на пръв поглед...

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА ПРАЗНИКА

Специалистите съветват цялостната коледна украса да но­си една обща идея и еднакви багри. Обик­новено цветовете са...Специалистите съветват цялостната коледна украса да но­си една обща идея и еднакви багри. Обик­новено цветовете са...

ПОДДРЪЖКА НА ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ

Пъл­нежът може да е плоскост или стъкло. Най-често се налага да се шлайфат...Пъл­нежът може да е плоскост или стъкло. Най-често се налага да се шлайфат...

ЗА ОСВЕТЛЕНИЕТО В КУХНЯТА

В кухните, които са с по-малки раз­мери, осветлени­ето може да се компо­зира с няколко източ­ника, разположени в различни зони...В кухните, които са с по-малки раз­мери, осветлени­ето може да се компо­зира с няколко източ­ника, разположени в различни зони...

ПРЕД КАМИНАТА

Животът на прадедите ни пряка зависел от огъня. Навярно затова и днес пламъкът има такова магическо въздействие върху нас.Животът на прадедите ни пряка зависел от огъня. Навярно затова и днес пламъкът има такова магическо въздействие върху нас.*

Избрани сайтове Красив

Най-актуални страници Красив

 • Нова Година в Шри Ланка гледай още » ...

 • Жилищно строителство и хотелски комплекси Жилищни сгради и комплекси

 • Как да направим сами висококачествен естествен тор Естествен тор

 • Най-нови обяви

 • Розы с доставкой
  Праздники и события, которые мы отмечаем, обычно не обходятся без цветов. Цветы

 • Дешёвые цветы купить онлайн
  Праздники и события, которые мы переживаем, чаще всего не обходятся без цветов.

 • Купить цветы оптом
  Праздники и дни рождения, которые мы переживаем, чаще всего не обходятся без цве