Какви са предимствата на сухото строителство?

Бързина на работа и по-голям избор на изолационни материали!

Скоростта в строителството и по-точно, при монтиране е едно от важните предимства на сухото строителство. Липсата на мокри процеси в сухото строителство, прави възможно обзавеждането и оборудването с най- чувствителните уреди часове след приключването на бояджийските работи и настилките, а ниското тегло на конструкциите дава по голяма свобода на проектантите. Намаляват се изискванията  за носимоспособността на сградите, а в същото време бъдещи промени в дизайна и разположението се осъществяват с лекота. Тази гъвкавост в строителството

играе ключова роля при решаването на разпределенията на по- горните етажи, където традиционните  тухли причиняват повече главоболия, отколкото ползи. При реновиране и реставрация на стари сгради с дървен гредоред се оказва минимално и безопасно допълнително натоварване на конструкцията.

Сухото строителство решава едновременно проблемите – звукоизолация, топлоизолация, акустика и пожароустойчивост. Повърхността, обработвана единствено в областта на фугите, е готова за боядисване, лепене на тапети или полагане на декоративни мазилки и облицовки.

Със сухите подове се решава проблема с шума при ходене и предаване на ударния шум по вертикалните конструкции. Благодарение на еластичните си свойства сухият под е ергономичен и е оптималната основа за рулонни, паркетни и текстилни настилки.

С прилагането на сухо строителство при реновиране на стари сгради с дървен гредоред се избягват всички мокри процеси и освен това допълнителното натоварване върху съществуващата конструкция е безопасно и незначително. Едновременно с това се решава и проблемът с пожарозащитата.

При строителния процес се постига икономия на армировка и бетон в порядък от 21 до 25% при ново строителство и залагане на системите за сухо строителство при неносещите преградни стени, окачените тавани и предстенните обшивки поради десетократно по-ниското си собствено тегло в сравнение с керамичните преградни зидове, задължително измазвани и шпакловани.

По отношение на сеизмичната устойчивост на сградите сухото строителство предполага по-благоприятни ниски постоянни натоварвания особено в горните етажни нива и елиминиране на предаването на хоризонталните и вертикалните натоварвания върху преградните конструкции. Това е напълно сигурно поради монтажните детайли и връзките на гипсокартонените системи с другите конструктивни елементи.

Поради малките дебелини на прегардните стени се печели площ при оформяне на вътрешното пространство.

Сухото строителство се предпочита за ремонт на стари жилища, защото предлага възможността стени и тавани да се изправят по-лесно. От друга страна има възможност да се изпълняват по-смели дизайнерски решения.

 

Защо сухото строителство е предпочитано и от инвеститорите, и от проектантите, и от изпълнителите?

При сухото строителство липсата на влага в резултат на строителните процеси позволява обзавеждането и внасянето на чувствителна техника да става часове след приключването на настилъчните и бояджийските работи.

Все по-рационално е инвестициите за подобряване на термоизолацията на металните конструкции да се увеличават и съответните мерки да се залагат още в проектната фаза. Наближава времето, когато освен на тези разходи ще се обръща внимание на проблемите с климатизирането на сградните пространства, на избора на биологични строителни материали, които щадят човешкото здраве.

Благодарение на материалите за сухо строителство могат да се осъществят идеите на архитекти, дизайнери и художници, които поемат все по-големи предизвикателства и пренасят най-смело проектираните детайли и планировъчни решения.

Монтажните времена за отделните системи са изключително кратки.

Системите за сухо строителство са приложими през всички сезони, до минимум са сведени строителните отпадъци.

термопанели от поликарбонат

Най-новата модата в строителството! Нека запазим топлината и уюта на дома с термопанели от поликарбонат www.aris-bg.com  гледай още » www.aris-bg.com 

термопанели от поликарбонат Най-новата модата в строителството! Нека запазим топлината и уюта на дома с термопанели от поликарбонат www.aris-bg.com

opanati tavani

3D opanati tavani CLIPSO! Simply incredible!! Най-новите, най-предпочитаните методи, начини и технологии, средства строителство и ремонти за вашите opanati tavani до вас когато ви трябва от Клипсо. Всичко за опънатите тавани, видове, методи, материал  гледай още » www.clipso.bg