И накрая ще завършим с един аксесоар за входната врата, който няма практическа стойност, но е част от фолклора и нашите баби и дядовци са вярвали, че няма как да не присъств на входната врата. Отново ще кажем, че изборът е изцяло ваш, но ние сме задължени да го споменем и може би по този начин да ви подсетим за него. Става дума за подковата.

Конската подкова от край време е символ на късмета и защитата на дома не само по нашите географски ширини. Говори се дори, че Айнщайн бил закачил една на входа на лабораторията си. Според фън шуй това, подквата предпазва от зли сили, поради факта, че е изработена от първоелемента Метал.

Има различни начини да включите подковата в украсата на входната си врата, дори да не я използвате самостоятелно. Може да е част от дръжката, чукчето на вратата или от табелата или пощенската ви кутия.

Освен подкова, за декорация на вратата на къщата ви можете да използвате и различни други орнаменти – лъвска глава, цветя и други, изработени от ковано желязо или дърво. Добра идея може да е и поставянето на малка камбанка, която да оповестява влизането на гост в дома ви