Схема за монтаж на поликарбонат

За разлика от оранжерии от други материали, поликарбонатните структури осигуряват равномерно разпределение на светлинните лъчи в растенията. Например, ако оранжерията е покрита със стъкло, ултравиолетовите лъчи, без да се отразяват, падат само върху върховете на растенията, докато долната част остава на сянка. При такива условия растенията често се разболяват и умират.

Поликарбонатът допринася за факта, че светлината се разпределя равномерно по цялата площ.

Поликарбонатът осигурява оптимален микроклимат за ефективен растеж на растенията. В допълнение, галванизираното желязо, от което е направена рамката, е издръжлив и няма никаква материална стойност в очите на престъпниците.

Това е важно! За любителите на естетиката и ландшафтния дизайн, поликарбонатът ще бъде истински подарък - способността на клетъчния поликарбонат да поеме най-сложните форми ви позволява да изграждате конструкции от всякакъв вид.

Поликарбонатната оранжерия запазва много по-добре топлината. Ако имате отопляема оранжерия или зимна градина, тогава за една година можете да спестите около 30% от използваното гориво.