Какво е поликарбонат?

До скоро, когато беше необходимо да се конструира покрив с проникващи светлина по време на строителството, почти нямаше алтернатива на обикновеното стъкло. Сега обаче, разработчиците откриха лист поликарбонат, който взриви пазара. Сега поликарбоната е популярен материал и ни заобикаля навсякъде. 

Като материал... Поликарбоната е с висока проникваща способност на светлина, който достига до 90%,  с ниско тегло е, и е няколко пъти по-силен от стъклото. Днес поликарбоната е предпочитан материал от хората най-вече за изграждането на оранжерии. Такива проекти от поликарбонат не са в състояние да бъдатразрушени дори от ураган и градушка.

Материалът поликарбонат е направен от вискозен полимер, което го прави почти неразрушим, а и цената на носещите конструкции се намалява поради минималното специфично тегло и лекота на използвания полимерен материал. Поликарбонатните панели могат да издържат на силни ветрове и сняг, което е важно например при изграждането особено на оранжерии. Поликарбонатът има отлична топлоустойчивост, не се влияе от околната среда. Цената на електроенергията за отопление на оранжерии може да бъде намалена поради ниската топлопроводимост на поликарбонатите. Той също има звукоизолиращи способности.