Как да се справим бързо и лесно с петната от червено вино?

Червено вино

Как да се справим бързо и лесно с петната от вино???

Не знаем за вас, но нас сякаш често ни преследва онази неприятна ситуация да разлеем червено вино върху бялата покрива или бяло върху червената. Ето и няколко идеи за вашия дом.

Каквато и да е ситуацията обаче, проблемът с неприятните петна всъщност може да се реши бързо и безболезнено, стига да знаем как да реагираме. Ето и няколко съвета в това отношение. 

Червено вино върху покривката - веднага поръсете петното с изкуствен подсладител (например захарин) и оставете да престои няколко часа. След това го изчеткайте с изплакнете със студена вода. Ако говорим за памучна материя, то я потопете в дестилиран бял винен оцет и после я изперете по стандартния начин.  

Червено вино върху килима - може да звучи странно, но веднага полейте петното и с малко бяло вино, за да могат двете да не неутрализират като ефект. 
Посипете с трапезна сол и покрийте с бяла влажна кърпа. После сменете със сухи, докато те останат чисти. Ако не помогне, използвайте препарат за килим, но след кати първо сте направили горепосочената процедура.

Червено вино върху дрехи - забършете го с кърпа, натопена обилно в газирана вода. После изперете с прах за пране по стандартния начин. 

Бяло вино върху покривка или килим - за разлика от червеното, то се почиства доста по-лесно. Направете го, използвайки парцал с натопен в хладка или газирана вода.
Избрани сайтове върху

Най-актуални страници върху

  • Бродерия

  • цени за ситопечат на тениски, сито печат върху текстил Ситопечат върху текстил

  • Цени за щамповане на тениски и рекламен текстил Цени за печат и щамповане