Завъртяха алъш-вериш с автобусните превози за Коледа. Окъснели мераклии наддават за рейс до провинцията

Сто лева билет на черно до морето

- За Варна ли търсиш билети?
- Да, но на касата ми обясниха, че всички вече са изчерпани. 
- Аз имам два, твои са срещу 200 лева. 
- Но те общо струват 100?!... Все пак ще ги взема, нямам друг избор. 
Този разговор между двама мъже " пред Централната автогара в столицата вчера сутринта. Оказа се, че билетите за провинцията вече са изчерпани. Ловки измамници обаче се запасили със стикери и сега ги пробутват на клиенти на двойна цена. Екипът ни засече трима варненци, които платиха по 100 лева за билет до морската столица. 
Истинска истерия за билети за автобус и влак настана броени дни преди празниците. В последния момент десетки кандидат-пътници окупираха гишетата на автобусните фирми, но без успех. Масово билетите се разграбиха още миналата седмица, а в момента повечето места в автобусите са резервирани, окъснели клиенти. Няма начин да си намерите място и ако пътувате за чужбина с превоз на четири колела. В момента няма нито един превозвач, който да се наеме да ви откара до Амстердам, Берлин или Бремен. 
Проблем има и с междуградския превоз - повечето автобусни фирми пускат пътувания едва три пъти през деня - 11 ч, 14 ч и 18 ч. Причината е, че повечето празнуващи са си резервирали билети за провинцията за по-ранни часове още миналата седмица. Някои дори предпочитали да пътуват в 5 ч сутринта, за да избягнат задръстванията. 
Най-търсени са дестинациите за Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Стара Загора. Билетите обаче не са и без пари - двупосочният до Бургас излиза 44 лева. За морската столица пък джобът се опразва с 50 лв., но билетите важат за две посоки, ако се приберете в София до 31 декември. Мераклиите да пътуват в първия ден на 2008 г. обаче се видели в чудо, тъй като няма как да успеят с резервациите. 
Заради хилядите пътници покрай коледните и новогодишните празници клиенти се оплакаха, че се наложило да наддават за билети. Който плати най-много, той получава стикерите, обяснявали търговците на черно. Така две семейства се уредили с билети до Русе срещу 80 лева на човек. Не е розово положението и ако имате път към Пловдив. За близката дестинация цената е едва 12 лв., но под дърво и камък да търсите, двупосочни билети - няма. Някои автобусни фирми се отказали да пускат двупосочни стикери за страната, но пък цените им в едната посока са много по-ниски. Така навръх Нова година пътниците, вместо да пият руйно вино, ще мръзнат по гари да търсят изостанали билетчета за столицата. 
Избрани сайтове билети

  • ГЕОГРАФСКИ СВЯТ Туристически агенции: Светът на Вашите мечти туристическа туристически агенции екскурзия екскурзии Самолетни БИЛЕТИ. Автобусни билети за ЕВРОПА. Автобусни и самолетни екскур ...

  • МАТПУ - Екскурзии в страната и чужбина. Международен автобусен транспорт. МАТПУ- редовни автобусни линии до Скопие, Охрид, Ниш, Белград, Загреб, Любляна, Будва, Подгорица, Солун, Атина, Истанбул. МАТПУ ...

  • Най-актуални страници билети

  • Автогара Сердика гледай още » ...

  • Билетни каси международни линии БИЛЕТНИ КАСИ

  • Автобусни билети Билети