7-те златни правила на красивата коса

Седемте златни правила за красива коса

Косата е най-красивият женски "аксесоар". Може да сте облечени семпло или да не носите макиаж, но ако косата ви е изрядна, то бъдете сигурни, че ще изглеждате зашеметяващо. Разбира се, не всяка коса може да бъде еднакво гъста или идеално дълга, но ви уверявам, всяка коса може да изглежда фантастично.

1.  Особено важно е първо да приемете косата си такава, каквато е. Не я изтощавайте с прически, които са драстично по-различни от естествената й форма, защото рискувате да увредите структурата на косъма и да го направите уязвим. Преди да посетите фризьора, добре обмислете какво искате да направите с косата си и се консултирайте с него. От съществено значение е да изберете прическа, която можете да поддържате лесно, без да се налага да използвате "горещи" уреди непрекъснато. Това ще ви позволи да редуцирате времето за приготовление преди всяко излизане.

2. Подстригвайте редовно цъфналите краища. Косата е красива тогава, когато е здрава. Разслоените върхове сигнализират, че е настъпило увреждане на косъма, затова следва те да бъдат отрязани. Не правете компромис със здравето и истински добрия вид на косата си за сметка на нейната дължина. Изтънелите и накъсани краища не изглеждат никак красиво.

3. Погрижете се за кожата на главата. Проблемният скалп е една от причините за лошото състояние на някои коси. За да порасне здрава и жизнена коса, тя трябва да има добра "почва", т.е. здрав и чист скалп.

4. Хидратирайте редовно краищата на косата с етерични масла, маски и балсами. Съвременната козметика предлага многообразие от продукти, които правя косата мека и гладка. Не подценявайте ролята им.

5. Бъдете нежни към косата си. Не я решете грубо и не я търкайте енергично с кърпа, докато е мокра. Така ще увредите косъма. Внимателно разделяйте заплетените коси и спете с вързана (но не стегнато) коса, за да предoтвратите накъсване и заплитане през нощта.

6. Не прекалявайте с лака за коса, ваксата, пяната, геловете и останалите стилизанти. Те бързо замърсяват косата и тя скоро престава да изглежда чиста. Редуцирайте употребата им до минимум. Водете се от правилото, че косата трябва да предизвиква желание да бъде докосната, да бъде приятна на допир и да ухае добре.

7. Винаги привнасяйте собствения си стил в прическата си. Не оставяйте модните тенденции да ръководят вида на косата ви. Това, което е модерно, може да не ви подхожда. Не рискувайте да бъдете жертва на актуалните течения и да изглеждате нелепо. Избирайте само това, което стои добре конкретно на вас. Защото прическата не е самоцел, тя е ярък комплимент на цялостната визия.


КоментариИзбрани сайтове косата