Как да почистим кожата си в домашни условия?

Как да почистим кожата си в домашни условия?

Как да почистим кожата си в домашни условия? Първо трябва да почистите кожата от козметиката и от праха. За целта можете да използвате обичайните средства (гел, пяна), които ползвате обикновено. След това трябва да си направите парна баня. А това става по следния начин:

Налейте в тенджерка около 2 литра вода, прибавете 1 ч. л. сода бикарбонат и я поставете на котлона. Когато водата заври, подложете лицето си над съда, с покрита с кърпа глава, за да задържите горещите пари. Внимавайте да не се изгорите! Ако водата кипи твърде силно, намалете огъня и не се надвесвайте твърде ниско.
По време на процедурата кожата се покрива с пот и кожна мазнина. Избършете я със салфетка. Вместо вода е по-добре да използвате билкови отвари – лайка, розмарин, алое, полски хвощ, хмел, бял равнец и др. След парната баня порите на лицето се разтварят и можете да пристъпите към почистването му.
Първо измийте добре ръцете си и ги почистете със спирт. След това внимателно с пръстите си отстранете черните точки. За целта можете да използвате и козметична шпатула. Периодично обтривайте кожата с памучен тампон, напоен с кислородна вода, която размеква и премахва мъртвите клетки, оказвайки лек ефект на химически пилинг.
За да затворите порите, обтрийте кожата с лосион на спиртна основа. Подходящи за целта са също свиващ порите тоник или разреден с вода лимонов сок. След това можете да си направите лек масаж или да нанесете подхранващ крем. След такова почистване кожата понася добре всякакви козметични процедури.
Почистването може да повторите след две седмици, но не по-рано.

Радиочестотен лифтинг, НО..Не и за кожа. RF-лифтинг на Sharplight e един от най-успешните, предпочитани, търсени, напреднали и ТОП модерни апаратни методи, технологии и процедури за подмладяване и грижа на за кожата на вашето тяло.  гледай още » www.persona.bg 


Защото и когато грижата за кожата е важна. Медик8 -Перфектната и най-предпочитана ТОП козметика от най-ново поколение и вид за лице и тяло! Medik8 е английската марка медицинска козметика, популярна в цял свят като абсолютен експерт в грижата за кожата  гледай още » www.persona.bg 


Без дупчене и без болка! Диагностициране и лечение с най-новата и най-модерна технология от Персона. Терапия за кожата и естетичната дерматология. Intraceuticals- безиглената мезотерапия. Intraceuticals-подмладяващата терапия с успокояващ ефект  гледай още » www.persona.bg