С какво ни изненадва света???

Любопитните - 24

Аз обичам да пътувам...

Може би няма човек, който да не обича приключенията??? Но седеейки си у дома едвали ще видим тази красота и различна култура. Нека оправим багажа и се отправим на това дълго пътешествие, което ще облагороди у нас идеи, култура...

Ще внесе в домовете ни красота, и хармония, защото колкото и красив дом да имаме, само пътешествието разкрива какви хора сме! Човек е човек, само когато е на път!!!

1. През 30-те години на миналия век стюардесите е трябвало задължително да тежат до 52 кг.

2. Заради стриктните ислямски закони на Малдивите библиите са забранени – дори и за туристите.

3. В някои части на Тибет да се оплезите на някого се счита за възпитан поздрав.

4. В Швейцария се смята за върховна обида да добавяте сол или пипер в яденето.

5. Ако искате да прекарате почивката си на някое крайно изолирано място – примерно където овцете са повече от хората – можете да отидете на Фолклендските острови. Тук съотношението овце – хора е 350:1.

6. Испания е дом на вид безопашата маймуна – макак. Това е единствената страна в Европа, където живее дива маймуна. 

7. Незаконно е да храните гълъбите на улицата в Сан Фанциско, САЩ.

8. Статуята на свободата – символът на САЩ, е всъщност подарък от френския народ. Тя преплава на кораб океана, разглобена на 350 парчета.

9. Саудитска Арабия е единствената държава в света, където няма реки.

10. Всички пари, които туристите хвърлят във Фонтана ди Треви в Рим ежедневно (около 3000 евро), се събират всяка нощ и се даряват за благотворителност.

11. В Хонконг има повече небостъргачи, отколкото в Ню Йорк.

12. Ако посещавате по един нов австралийски плаж всеки ден, ще са ви нужни 27 години, за да обиколите всички.

13. В резервоара на един самолет Boing 747 има достатъчно гориво, за да обиколите с кола света четири пъти.

14. На Карибите се среща вид стрида, която може да се катери по палмите.

15. Незаконно е да умрете в сградата на Парламента в Лондон.

16. Това, което ние наричаме „френска целувка“, във Франция се казва „английска целувка“.

17. Нито една точка в Гърция не се намира на повече от 137 км от морския бряг. 

18. В казината в Лас Вегас няма часовници.

19. Мексико Сити потъва с 10 см всяка година – 10 пъти по-бързо от Венеция.

20. Зоопаркът в Токио, Япония, затваря за два месеца всяка година, за да могат животните да си починат от хората.

21. Въпреки многобройните твърдения в тази насока, според НАСА Великата китайска стена не се вижда от Луната.

22. Аржентина е номер едно в света по брой пластични операции на глава от населението. 1 на всеки 30 жители на страната има корекции по себе си. 

23. В Сингапур е незаконно да дъвчете дъвка. 

24. Картината "Мона Лиза", която се намира в Лувъра, се смята за безценна, поради което не може да бъде застрахована. 


Сто лева билет на черно до морето

Сто лева билет на черно до морето

- За Варна ли търсиш билети?
- Да, но на касата ми обясниха, че всички вече са изчерпани. 
- Аз имам два, твои са срещу 200 лева. 
- Но те общо струват 100?!... Все пак ще ги взема, нямам друг избор. 
Този разговор между двама мъже " пред Централната автогара в столицата вчера сутринта. Оказа се, че билетите за провинцията вече са изчерпани. Ловки измамници обаче се запасили със стикери и сега ги пробутват на клиенти на двойна цена. Екипът ни засече трима варненци, които платиха по 100 лева за билет до морската столица. 
Истинска истерия за билети за автобус и влак настана броени дни преди празниците. В последния момент десетки кандидат-пътници окупираха гишетата на автобусните фирми, но без успех. Масово билетите се разграбиха още миналата седмица, а в момента повечето места в автобусите са резервирани, окъснели клиенти. Няма начин да си намерите място и ако пътувате за чужбина с превоз на четири колела. В момента няма нито един превозвач, който да се наеме да ви откара до Амстердам, Берлин или Бремен. 
Проблем има и с междуградския превоз - повечето автобусни фирми пускат пътувания едва три пъти през деня - 11 ч, 14 ч и 18 ч. Причината е, че повечето празнуващи са си резервирали билети за провинцията за по-ранни часове още миналата седмица. Някои дори предпочитали да пътуват в 5 ч сутринта, за да избягнат задръстванията. 
Най-търсени са дестинациите за Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Стара Загора. Билетите обаче не са и без пари - двупосочният до Бургас излиза 44 лева. За морската столица пък джобът се опразва с 50 лв., но билетите важат за две посоки, ако се приберете в София до 31 декември. Мераклиите да пътуват в първия ден на 2008 г. обаче се видели в чудо, тъй като няма как да успеят с резервациите. 
Заради хилядите пътници покрай коледните и новогодишните празници клиенти се оплакаха, че се наложило да наддават за билети. Който плати най-много, той получава стикерите, обяснявали търговците на черно. Така две семейства се уредили с билети до Русе срещу 80 лева на човек. Не е розово положението и ако имате път към Пловдив. За близката дестинация цената е едва 12 лв., но под дърво и камък да търсите, двупосочни билети - няма. Някои автобусни фирми се отказали да пускат двупосочни стикери за страната, но пък цените им в едната посока са много по-ниски. Така навръх Нова година пътниците, вместо да пият руйно вино, ще мръзнат по гари да търсят изостанали билетчета за столицата. 

  
гледай още »


Избрани сайтове –

Най-актуални страници –

  • Италиански модерен луксозен тапициран бар стол модел Kuga, производител Bontempi, Италия. Хромирана или лакирана метална основа. Тапицирана седална част. Разнообразие от цветове. Kuga, Bontempi

  • Луксозен трапезарен италиански стол. Модел Kuga, производител Bontempi, Италия. Модерен стол за трапезария с метална или масивна основа и дамаска. Kuga, Bontempi

  • Почивка в Дубай - 5ВВ - Всеки петък гледай още » ...