10 неочаквани приложения на пастата за зъби

10 неочаквани приложения на пастата за зъби

Изобретателността може да превърне всяка обикновена вещ в нещо специално, всяко практично пособие - в още по-практично. Днес ви предлагаме един нов поглед върху употребата на пастата за зъби. Освен да поддържате устната си хигиена, с нея можете да направище още куп страхотни неща. Ето и нейните десет неочаквани ползи:

Премахва петна по дрехите и килима

Сложете пастата за зъби върху петното, изчеткайте и оставете да престои малко. После изплакнете. Избягвайте избелващите пасти за зъби, защото те могат да навредят на цветовете на тъканите.

Почиства потъмнели бижута.

С четка за зъби изтъркайте бижуто, изплакнете с вода и подсушете с кърпа. В резултат то ще има чиста повърхност със силен блясък.

Отсранява миризми от дланите

Рязането на лук и чесън, почистването на риба обикновено оставят силна миризма по ръцете. За да се отървете от неприятното усещане, измийте ги с паста за зъби.

Почиства дискове

Ако имате надраскани и мръсни DVD-та и CD-та, то пастата за зъби е вашето решение. Изстискайте малко количество паста за зъби върху диска и с мека кърпа втрийте нежно, като набягате на драскотините. Изплакнете обилно с вода  и подсушете с кърпа.

Избелва ноктите

Ако лакът е увредил цвета на вашите нокти и те са пожълтели, ги натрийте с паста за зъби, оставете да подейства около 3 минути и изплакнете добре. Ноктите ще изглеждат по-бели и красиви.

Премахване драскотини

Можете да заличите драскотините от белите си обувки с избелваща паста и четка за зъби.

Заличава рисунките от моливи по стените

Пастата за зъби може да се справи успешно с отсраняване на драсканиците, но бъдете внимателни в избора на паста и я тествайте предварително на стена, която се вижда по-трудно, за да не навредите на цвета на боята.

Отсранява кръговете от дъното на чашите по масата

Натрийте повърхността с пастата за зъби и после изплакнете. Няма да остане и следа.

Почиства замърсените фарове на колата

Повторете схемата за почистване от по-горните приложения. Фаровете ще станат чисти и съответно видимостта нощем ще се подобри.

Справя се с пъпките по кожата

Измийте лицето си и върху проблемната зона нанесете паста за зъби. Ще усетите леко щипане и охлаждане. Оставете я да изсъхне и изплакнете.  Това работи и за ухапвания от насекоми и ужилвания от пчели ( но първо извадете жилото). Пастата ще намали дразнението.


КоментариИзбрани сайтове паста

Най-актуални страници паста

  • Нова Година в Истанбул – Между Европа и Ориента (от Плевен, Велико Търново, Габрово) 29.12.2019 гледай още » ...

  • Паста за зъби 100 гр.