Със сигурност сте чували за тях... 3 простички съставки, които могат да постигнат абсолютно същите резултати на много по-ниска цена!

Да имаш перфектно почистена баня е мечта на всеки, но стремежа да улавяте всяка прашинка, плесен, мухъл и мръсотия във въздуха, може да се окаже много трудна задача. Много е важно човек да се грижи за банята си, тъй като с времето липсата на грижи може да се окаже пагубна за все още чисто новата ви луксозна баня.

Определено не е нужно да харчите цяло състояние за почистващи продукти, дори напротив! Повечето от нещата, които биха ви свъришли работа в почиствнето ги имате налични в дома си като средствата, които ще ви помогнат да върнете обратно блясъка на вашата баня са именно: ябълков оцвет, хлебна сода и сок от лимон.

Те са чудесно средство за почистване и прогонване на замъсряванията.
Ние с удоволствие ще ви дадем няколко простички съвета за това как да поддържате банята си в добро състояние, за да и се радвате възможно най-дълго време. Почти всеки е чувал за домашните средства за почистване от баби и майки, но сякаш те винаги са оставали пренебрегнати. Преди да се втурнете към рафта с препаратите в магазина, изпробвайте някои от нашите съвети, и ще видите

!!!Как ще почистим банята, бързо и лесно!!!

Почистване на тоалетната чиния


Почистването на тоалетната чиния  е първото място, от което човек би следвало да започне почистването на банята и то по обясними причини. Тоалетната чиния е най-непредпочитаното място в банята що се отнася от хигиенни дейности, но вие започнете именно от там! Забъркайте онези вълшебни съставки, които вече споменахме (ябълков оцвет, хлебна сода и сок от лимон) и ги смесете заедно в един съд. Изсипете тази смес в тоалетната чиния, като се постараете тя да бъде достатъчно и добре разпределена, за да покрие навсякъде. Оставете я да подейства известно време, а след това сложете ръкавиците и започнете да почиствате петната. Ще забележите с каква лекота те биват  премахнати и не забравяйте да почистите и зоната под и извън тоалетната чиния, тъй като там също се събират множество микроби и нечистотии.  Идентичната процедура е напълно приложима за други очастъци от банята като вана, душ кабина, биде, мивка и пр.

  
гледай още »

Почистване на стъклени повърхности


Да обърнем внмание и на стъклените елементи в банята. Душ кабините и параваните са често срещан елемент в баните на много хора в наши дни, но не можем да подминем и фактът, че са прословути с това, че са изключително поддатливи на замърсявания, ивици и петна. Употребявайте топла вода и кърпа без власинки, по възможност от микрофибър, защото иначе само ще размажете петната по огледалото или стъклото и НЕ ви съветваме да използвате хавлия или друга по-пухкава материя за целта, тъй като ще си отворите двойно повече работа, за да забърсвате власинки след нея. Ако се наложи да повторите тази процедура на дневна база, ще видите, че поддръжката на душ кабината може да е много лесна и почти без усилие да се справите с и тази задачка. Колкото по-стари са петната по стъклото, толкова повече усилие ще изисква за премахването им. В този случай комбинирайте оцет и сок от лимон в бутилка със спрей ефект и напръскайте стъклените елементи. Оставете да подейства за минутка и след това избършете отново с микрофибрен или друг плат без власинки.

  
гледай още »