Самоковска туршия

Самоковска туршия

Продукти: 3 кг чушки, 1 кг моркови, I глава керевиз. 1 глава карфиол, 1 л оцет, 1/2 чаша мор­ска сол, 1/4 кг захар, 1 китка магданоз, чесън по желание.

Приготвяне: Зеленчуците се измиват. Чуш­ките се режат на тънки кръгове, карфиолът се накъсва на малки китки, керевизът, обелен и измит, се реже на кръгове, магданозът на дребно.

Нарязаните зеленчуци се раз­бъркват (без магданоза). Кипва се оцетът със захарта и солта. С горещата саламура се залива зе­ленчукът. Отначало тя не го по­крива, но след един-два часа из­лиза над него. Сместа се оставя да пренощува. На сутринта са­ламурата се изцежда, разбърква се с магданоза и наново се кипва. Зеленчуците се нареждат равно­мерно в малки бурканчета и се заливат със студената саламура. Отгоре се слагат клонки керевиз Всяко бурканче се покрива с на­мокрен в студена вода двоен це­лофан и се завързва.




3d tavani

С красив покрив над главата! 3D опънати tavani CLIPSO! Simply incredible! 3d tavani - Клипсо. Тавани, видове тавани - За дома, офиса, хотела най посещаваните, предпочитани клубове, игрални зали, дискотеки, хотели... За София и страната.  3d tavani  www.clipso.bg гледай още »