Декорирайте входа на дома си според фън шуи

Декорирайте входа на дома си според фън шуи

Фън шуи обяснява как енергията (ци) се влива в живота ви посредством заобикалящата ви обстановка и как може да бъде трансформирана, за да донесе положителни промени. Важно пространство за повлияване на потока на ци е мястото, където външното среща вътрешното, т.е. входът. Входът на дома или работната сграда е като предговора на книгата: настройва за онова, което ще последва. Фън шуи ви дава средствата, с които ще уловите положителната ци и да отклоните всяка отрицателна ци по внимателен начин.

Фън шуи работи върху осемте области на живота ви: кариера, познание, семейство, богатство, репутация, партньорство, деца и полезни хора така, както се виждат и усещат в заобикалящата ви обстановка. Енергията, която ви е необходима, за да направите промени в тези области на живота може да се намира точно на вашия праг. Приветливият вход ще накара положителната ци да се влее в дома и живота ви.

Заобикалящата среда

Когато работите с потока на ци върху вашия вход, трябва да се съобразите с по-голямата заобикаляща среда, сред която е разположен домът и бизнесът ви. Ако ци не тече в заобикалящото пространство, тя няма да си проправи път до вратата ви. Ако в кварталът ви има дървета, паркове и изобилна, красива природа, това ще донесе мирна, ясна и чиста енергия в дома ви. Ако пък се намира до голям завод, наблизо има кабели с високо напрежение или сметище, енергията, която тече към дома, ще бъде негативна и вредна. Използването на трансцедентално лечение с огледала е едно от решенията за трансформиране на това отрицателно влияние. Поставете ги със любящото намерение да отклоняват и отблъскват тази енергия от дома ви.

Уличното движение и улиците също играят решаваща роля в движението на ци към вашия дом. Еднопосочните улици прокарват ци прекалено бързо и директно. Така тя може да се „удари“ в къщата. Растенията, водният фонтан,  камъните или статуя, поставена с намерени по пътя на насрещно идващата ци, може да я забави и да я трансформира в положителна енергия. Бизнес сградата може да използва тази бързо движеща се ци за увеличаване на клиентите и печалбите, като се поставят елементи като знамена, балони, неонови светлини, вятърни чанове, ветропоказатели или флагчета, за да я поканят вътре.

Входът

Всеки вход притежава свое собствено усещане. Той изпраща послание кой живее в дома или работи в сградата. Първото впечатление е жизнено важно. Внимавайте какво поставяте в тази ключова позиция. Първата стъпка към постигане на положително транзитно пространство е да се отдалечите и да разгледате входа си. В хармония ли са пейзажът и архитектурата? Как е поддържан дворът? Има ли безпорядък? Влезте в алеята или пътеката и я изследвайте така, сякаш сте непознат. Обръщайте внимание на подробностите. Има ли пукнатини по тротоара? Пътеката тясна ли е или широка? Какво усещане поражда у вас? Идеалните пътеки лъкатушат и се извиват леко, за да запазят движението на ци благоприятно. Избягвайте острите линии и правите завои. Цветята и растенията с богати листа, които опасват пътеката, ще ви помогнат да създадете усещането за извивки. Цветът играе на енергията, затова, когато избирате цъфтящи растения, имайте предвид, че червеното активира ци, а жълтото придава сила и мъдрост.

Алеята е символ на кариерата и възможностите. Начинът, по който е оформена и поддържана, е индикатор за вашата кариера. Тучният и добре поддържан пейзаж е жизнено важен за добра фън шуи. Той носи преуспяване, хармония и здраве. За изсъхналите места трябва да се полагат грижи своевременно, тъй като показват застояла ци и изгубени възможности. Поддържайте дърветата и храстите в добро състояние, изрязвайте мъртвите листа и клони. Не забравяйте да оплевите бурените, които задушават растенията и възможностите ви. Прекалено избуялата растителност около входа също затруднява потока на ци и влизането на нови възможности и богатства. Това създава същото чувство, както разхвърляните килери и шкафове вътре в дома или офиса. Избягвайте да засаждате растения прекалено близо до сградата или по пътя на ци.

Предната врата

Тя изисква внимателен фън шуи анализ. Дори ако не се използва за главен вход тя продължава да представлява главният път на ци и вашата кариера. В областта около вратата не бива да цари безпорядък. Проверете за всякакъв вид ограничения на ци, които блокират предната врата. Неподкастрените дървета и растения, които са твърде близо до къщата могат да препречат изгледа на предната врата, а чистият изглед е добър показател за солиден професионален път. Растения с червени цветове, поставени в керамична саксия до предната врата ще стимулира професионалното развитие.

Избягвайте квадратните колони като архитектурен елемент към пред предната врата. Ако вече ги имате, омекотете ги с бръшлян или използвайте кристали, за да отклоните негативното влияние на ръбовете им.

Гледано откъм алеята, областта отляво на предната врата е секторът на познанието според Ба Гуа. Познание означава нещо ново от интелектуалното развитие. Тази страна се активизира със синия цвят: синя пощенска кутия, сини цветя, синя хранилка на птици, адрес, изписан със сини букви.

Дясната страна е областта на благодетелите и полезните хора. Използвайте сиво, черно и бяло в тази част. Подходяща е колекция от каменни статуи, розови храсти или други „колективни“ предмети, за да доведете добродетели от много източници.

Създаването на свързваща пътека между вас и света е много личен процес. Тя трябва да отразява вашето пътуване и представата, която искате да внушите. Красивият вход внася хармония, просперитет, здраве, изобилие и щастие за всички, които влизат в дома ви.


Коментари
превоз на неопасни течни товари по ADR в страната и чужбина от врата до врата  гледай още » www.olympiatrans.com превоз на неопасни течни товари