Павел на тавана

При преработката на тавана в жилище може да се окаже, че топлоизолаторът, който е в припокриване, е станал неизползваем и е загубил изолационните си свойства. Причините за загубата на ефективност могат да бъдат много различни: от местни течове до лоша вентилация на тавана и в резултат на това мокра изолация от получения кондензат. Мокрите гниещи плоскости могат също да причинят повторно оборудване на целия етаж.

Промяната на тавана започва с поставянето на допълнителни ламели между гредите. Боровите пръчки, които са фиксирани перпендикулярно на гредите с метални ъгли или друг удобен метод, най-често се използват като летви. За да предотвратите проникването на кондензат от долната стая, поставете слой от мембрана за бариери срещу пара. Като нагревател често се използват плочи от каменна вата, които в зависимост от желаната дебелина могат да бъдат положени в два слоя.

При полагане на топлоизолатора на два слоя, ставите не трябва да са на едно и също ниво. Нагревателят се държи в шах в ред.

Върху плочите се поставя втори слой пароизолация. Мембраната е закрепена с конструктивен статив. Основата за подложката може да служи като плочи от лист от устойчива на влага дървесна маса. Те са по-твърди и по-здрави от обикновените чинии, а също и екологично безопасни. Благодарение на надлъжните издатини и жлебове е лесно и удобно да се монтират плочите, а повърхността е напълно плоска. За довършителния етаж се използва ламинат или линолеум.

Струва ли си да изберем

опънати тавани вместо окачен таван?

Опънатите тавани имат някои съществени предимства: 

  • върху опънат таван можете да отпечатите фотореалистични изображения- картинки по Ваш избор, дори безплатни снимки избрани от известните интернет сайтове!

  • опънатите тавани не променят цвета си с течение на времето

  • опънатите тавани не провисват!

  • Влагоустойчиви са. Почистват се лесно с влажна кърпа!
  • Качественият опънат таван е много здрав, издържа на физически натоварвания, удари с тъп предмет, не се повреждат при битови въздействия!

Най-доброто в света на опънатите тавани е CLIPSO®!

Механично опростената система опънати тавани Clipso е с уникални качества: идеално равна повърхност, която може да покрие всеки таван с ширина до 5 метра и дължина до 50 метра без снаждащ профил.

Това прави опънатите тавани Clipso са особено подходящи за кухня, хол, баня, заведения, ресторанти и зали!

Огромна галерия със снимки и проекти реализирани с опънати тавани CLIPSO е налична тук.