5 грешки, които не трябва да правите, когато пътувате с деца

5 грешки, които не трябва да правите, когато пътувате с деца

5 грешки, които не трябва да правите, когато пътувате с деца! независимо с какво ще пътувате(кола, автобус, влак, кораб, самолет и т.н). Вземете вашият билет от билетната каса или просто си сипете достатъчно гориво и независимо на къде е вашата дестинация и накъде сте тръгнали на почивка...(Турция, Гърция, Дубай, Италия .... не забравяйте тези 5 грешки, който могат да скапят вашата почивка!!!

Всяко пътешествие предоставя безкрайни възможности за избор. Онова обаче, което намирате за интересно, може да изглежда безкрайно скучно за хлапетата. Затова възнамерявате ли да ги вземете със себе си, със сигурност ще направите пътването по-приятно, ако се посараете да избегнете следните грешки.

ПЪРВА ГРЕШКА

Избирате неподходящ град
Прекалено лесно е да планирате семейното си пътуване, отчитайки туристическата популярност на един град, а не това, което би направило семейството Ви щастливо. Попитайте хлапетата какво биха искали да видят, какво очакват от подобно пътуване. Можете да останете изненадани от липсата им на ентусиазъм да разглеждат лондонския зоопарк или парижкия „Дисниленд“. По-добре (и по-евтино) е да разберете това на време. И още нещо, следващата година децата Ви ще са по-големи и ще Ви отговорят по различен начин на същия въпрос.

ВТОРА ГРЕШКА

Залагате прекалено на една атракция

Ако цялото Ви семейство се съгласи да разгледа огромни музеи като Лувъра, музеите наВатикана, Природонаучния музей в Лондон и прочие, чудесно. Въпреки това, поговорете с децата преди да отидете там, обяснете им що за музей е това и какво ще видят вътре. Не е нужно да видите всяка картина или всяко животно, но попитайте пред кои експонати задължително искат да спрете.

ТРЕТА ГРЕШКА

Не се разделяте

Няма нищо лошо в това да се разделите в някой музей или увеселителен парк. Нормално е всеки да иска да види различни неща, съобразно неговата възраст и интереси, защо тогава всички да се мъкнат заедно? Един иска да гледа скелети на динозаври, друг – скъпоценни камъни, някой си пада по импресионизма, друг – по сюрреализма. Освен това, родителите могат да се разменят – таткото да отиде с децата в музей или зоопарк, докато мама се разнообрази с шопинг и после ролите се сменят.


ЧЕТВЪРТА ГРЕШКА

Храните се само в ресторанти

Да карате децата си да обядват и вечерят всеки ден в ресторант, може да се превърне в истинско мъчение за тях по време на пътуване. Особено, ако избирате по-изискани заведения, защото много малко са местата, които можем с основание да наречем child friendly. По-добър вариант са непретенциозните тратории, бистра, пъбове и прочие, а защо не и заведение, в което предлагат сандвичи.

ПЕТА ГРЕШКА

Нямате план В

И това Ви принуждава да следвате план А, каквото и да става. Запитайте се обаче, какъв е смисълът да се качвате на Айфеловата кула или на Лондонското Око в мъгла, да се разхождате из Хайд Парк или да плавате с корабче по Сена по време на дъжд или непременно да държите да влезете в някой музей половин час преди затварянето му, при положение, че няма да успеете да видите всичко, което Ви интересува. Всеки по-голям туристически град ще Ви предложи достатъчно на брой алтернативи, затова винаги имайте резервен план под ръка.
*

Избрани сайтове ГРЕШКА

Най-актуални страници ГРЕШКА

  • Курсове по компютърна грамотност за начинаещи: Windows, Word, Excel, Internet Начална компютърна грамотност: Windows, Word, Excel, Internet

  • Ключът към предните позиции в Google в 1 стъпка Как се оптимизира сайт- ключът към SEO

  • Комуникацията Корпоративен урок 7