Инверсия на устройството

Устройството на инверсионния покрив започва с производството на пода на наклонения слой, върху който се полага хидроизолация. Това може да бъде покривен материал, полимерно фолио или битум. При избора на еднослойно полимерно фолио е необходимо да се осигури разделящ слой между хидроизолацията и бетонната основа от 3 до 5 мм полиетиленова пяна, за да се предпази фолиото от повреда. Когато се използва покривен материал или слой за разделяне на битум, не може да се постави.

На зеления покрив, хидроизолацията трябва да бъде не само водоустойчива и устойчива на замръзване, но също така задължително да е устойчива на кълняемостта на корени на трева. Той трябва да е устойчив на биологични ефекти (мухъл, гъбички) и химическа агресия. За хидроизолацията се използват EPDM мембрани или два слоя покривен материал, модифициран със SBS, който съдържа вещества, които предотвратяват поникването на корена (химичен препарат или мембрана от медно фолио).

Ако покривът за обръщане покрива жилищното пространство на къщата, трябва внимателно да се затопли. Топлоизолацията трябва да бъде направена от водоустойчив материал. За тази фиксирана екструдирана полистиренова плоча с профилирани ръбове за монтаж на припокриване. Плочките се поставят в един слой върху хидроизолацията. Възможно е да се използват плочи от пяна. Те са парни и водоустойчиви, незапалими, техният експлоатационен живот е почти същият като живота на сградата. Слоят от изолация в покривната кейка е най-добре покрит с геосинтетичен материал.