почистване на мрамор, почистване на гранит, поддръжка

Подовете с покритие от камък и теракот се нуждаят от основно почистване два пъти годишно, за да бъдат ликвидирани всички трайни и по-сериозни замърсявания. Най - добрата поддръжка гранит и мрамор е:

хладка вода или полиращ препарат.

Естествените покрития като мрамор и гранит са силно чувствителни към обичайните за дома натоварвания. Специалистите съветват да не бъдат третирани с киселини, а почистваната повърхност да бъде добре намокряна и подсушавана след това. 

Редовното почистване на пода пък е гаранция за сигурно справяне с праха и голяма част от алергиите, особено, когато вкъщи има малки деца, които не се ограничават с игри само върху мебелите. 

Мрамора бива безкрайно много видове според вътрешната структура/ситнозърнест,едрозърнест/ и наличието на жилки и пукнатини.

Ако трябва да избирате. Под от мрамор?
По скоро не. Единствената възможност за почистване на мраморен под е основно почистване- шлайфането му и последващо запечатване със някакви специални глазури.

Мраморът повишава пехато- това е важното. твърдостта не е значим фактор, но колебанията на киселинността може да са опасни и влияят много по силно.  

В канистрите се слага натрошен мрамор/строителна мозайка/ за да се повиши пехато когато е необходимо.

Мраморът е седиментно утаечна порода,образува се гору долу като варовика ,но тъй като се образува при по големи налягания е по твърд и по калциран,за това по трудно отдава калций и не втвърдява толкова водата.
Избрани сайтове почистване

  • Евро Вип - професионално почистване Евро Вип- професионално машинно почистване на примамливи цени. Почистване на домове и луксозен интериор. Почистване на офиси и т ...

  • Най-актуални страници почистване

  • Поддръжка на мокет в офис- 5 съвета от професионалисти! Почистване на мокет

  • ТОП най-ефикасните терапии за лице Терапии за лице

  • Хигиена и миенето на лицето Почистване на лице