Как да направим сами висококачествен естествен тор

Как да направим сами висококачествен естествен тор?

 

Няма по-ценен и по-естествен тор за градината от компоста – той е най-старият познат на човечеството. Компостът може да се добие и използва във всяка градина. За разлика от торфа той връща загубените хранителни вещества и микролелементи в почвата и съживява живота в почвата както никоя друга тор.

В една шепа компост ще намерите повече живи същества отколкото са хората на земята: около десет милиарда организми. Наторявайки своите насаждения с произведения от Вас компост, удоволствието Ви от собствените плодове и зеленчуци, от красивите цветя или ароматните подправки ще бъде още по-голямо.

За това добрият градинар подрязва храстите, живия плет, многогодишните тревисти растения и цветята със съзнанието, че тези ценни вещества няма да бъдат загубени, а в най-скоро време ще бъдат използвани в градината като материал за наторяване или мулчиране. Страничен полезен ефект при това е, че с компостирането се пестят и средства: изхвърлят се по-малко отпадъци и се купува по-малко количество тор.

Правилно раздробени, смесени и оставени на проветриво място органичните вещества се разлагат и се превръщат във висококачествена тор. Колкото е по-добра сместта от „зелени”, съдържащи азот, и „кафяви”, съдържащи въглерод, растителни остатъци, толкова по-високо ще бъде качеството на компоста.

Тук ще намерите няколко съвета, как сами професионално да произведете тази „калорична храна” за Вашите насаждения.  

Тревно покритие - естествено тревно покритие - Онтарио Спорт. Изграждане, проектиране, поддръжка. Естествено тревно покритие. Покритие с трева от ontariosport. Естествено покритие на терени с естествена трева.  гледай още » ontariosport.net 

естествена трева на рула естествена трева на рула, изграждане, проектиране, поддръжка от - ontariosport.net. Трева. Естествена трева. Трева на рула. Рула с трева. Рула с естествена трева. Тревни рула