Хидропонната градина у дома

Декорирайте входа на дома си според фън шуи

Задължително ли е градината ви да е на открито?

Просто ви трябва малко място у дома за да превърнете самия дом в цветна градина. Можете да го направите като се заобиколите със саксии с цветя. Но има и по-лесен начин–превърнете в градина направо стаята си!

Благодарение на хидропониката не е необходимо вече да се тревожите, че ще се разнася навсякъде пръст. И можете спокойно да си позволите висящи растения във всекидневната, които да покрият стените ви.

Искате истински горски килим–никакъв проблем–отново благодарение на същата технология можете да се сдобиете с истинска трева и то направо на пода.

По този начин със същата лекота можете да и направите и терасовидна градина отново у дома, като около нея оформите своя кът за почивка. Достатъчно е да разположите саксиите с цветя на няколко нива и ще имате красив и ефектен дом, а приятелите ви с основание ще ви завиждат.

 Подобно терасиране може да използвате и ако имате тераса на покрива. Условията за отглеждане на растения там са истинско предизвикателство, но не е невъзможно. И можете да превърнете дори покрива на скучния апартамент в прекрасно място за почивка и отдих на открито.

Ако нямате възможност или желание да се занимавате с хидропоника, или да преустройвате покрива на блока, в който живеете и да го превръщате в градина, можете да си направите миниатюрна градина у дома.

 А за да направите своя градина с миниатюрни размери, не е необходимо твърде много – малко усилия и воля и ще може да направите своя мини градина.

 

Първо, необходимо е да разполагате със саксия или друг съд, който е устойчив на дъжд и слънце, ако планирате да изнасяте своята миниатюрна градина навън. В противен случай е достатъчна и някоя декоративна купа по избор. Избирайте растения, които са малки и не растат много. Някои растения растат с по 15 cm годишно, а други не преминават и 2 cm. Най-добре е да използвате нискорастящи / сукулентни растения, дребни цветя, японско дърво на парите, дръвче бонзай, кактуси или дори мъх. Ако имате други растения, които се опасявате, че ще пораснат твърде много в края на сезона, можете с един замах да решите проблема – просто ги подрежете до желаната височина. Подберете още и камъчета в различни цветове и форми, които ще се използват за украса. От дървени пръчки и тел може да направите столчета или пейки, а ако изпитвате желание да вдъхнете живот на градината, можете да добавите и порцеланови фигурки.

Можете да си направите миниградина у дома, по най-различни начини – чрез две саксии събрани една в друга или по японски модел. Избора е изцяло ваш.


Професионално почистване на дом или офис до 100кв.м, плюс почистване на фурна и пране на мека мебел
Двустранно почистване на прозорци с прилежаща дограма и тераси в дом или офис до 100кв.м

Чистенето на прозорците не е сред любимите ти занимания, нали? Реши си проблема с ваучер за АТТ-Брилянт и се наслади пълноценно на хубавия ден!Двустранно почистване на прозорци с прилежаща дограма и включени тераси в дом или офис: • До 60кв.м - за 28лв, вместо за 50лв; • До 80кв.м - за 38лв, вместо за 65лв; • До 100кв.м - за 48лв, вместо за 75лв.Чистенето на прозорците не е сред любимите ти занимания, нали? Реши си проблема с ваучер за АТТ-Брилянт и се наслади пълноценно на хубавия ден!Двустранно почистване на прозорци с прилежаща дограма и включени тераси в дом или офис: • До 60кв.м - за 28лв, вместо за 50лв; • До 80кв.м - за 38лв, вместо за 65лв; • До 100кв.м - за 48лв, вместо за 75лв.

Стенна биокамина Хера в черен цвят

Вашият дом е вашата крепост! За да я направите още по-уютна в студените дни, Биокамини Фриа ви предлага модерно решение!Стенна биокамина Хера L, в черен цвят - за 275лв, вместо за 455лв.Повече за продукта:Вашият дом е вашата крепост! За да я направите още по-уютна в студените дни, Биокамини Фриа ви предлага модерно решение!Стенна биокамина Хера L, в черен цвят - за 275лв, вместо за 455лв.Повече за продукта:
Цялостно оборудване, обзавеждане и вентилация за вашата градина от gradinar.bg Най - предпочитаните Почви, органични и биоминерални торове, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване от най посещаваните gradinar.bg  гледай още » gradinar.bg 

биотор Какво е биотор и защо нашата градина го предпочита, а как и каква тор да изберем попитайте за фактите в gradinar.bg Почви, органични и биоминерални торове - биотор, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване, системи за клим

Висококачествен керамзит за градината, почви и субстрати  гледай още » www.gradinar.bg